Lotus Doğum Nedir?

Lotus doğum nedir?

Hayat ağacı” olarak adlandırılan plasenta hem biyolojik hem de spiritüel açıdan oldukça önemlidir. Plasentaya yönelik spiritüel yaklaşımı esas alan lotus doğumda, umbilikal kord klemplenmez ve kord kendiliğinden düşene kadar (yaklaşık 3-10 gün) plasenta özel bitkilerle muhafaza edilir. 1970’li yıllardan beri uygulanan lotus doğum ülkemizde de uygulanmaya başlamıştır.

“Lotus doğum” adını, 1974 yılında Avustralya’da lotus doğum yapan Clair Lotus Day’den almıştır. Literatürde çok az bilimsel çalışmanın yer aldığı lotus doğum Avustralya, Yeni Zelanda, Tibet ve Hindistan gibi çeşitli ülkelerde uygulanmaktadır. Türkiye’de de birkaç lotus doğumun gerçekleştiği bilinmektedir.

Lotus Doğumun Olası Riskleri

Royal Obstetrisyenler ve Jinekologlar Derneği, lotus doğumun potansiyel risklere sahip olduğunu ve lotus doğumla dünyaya gelen bebeklerin enfeksiyon açısından sıkı şekilde gözlenmesi gerektiğini ifade etmektedir. Avustralya Sağlık Bakanlığı’nın rehberine göre ise, doğum sonu aktif yönetimi gerektiren bir risk faktörü mevcutsa lotus doğumun uygulanmaması gerektiği ifade edilmektedir. Ayrıca rehbere göre umblikus temiz ve kuru tutularak enfeksiyon riskine karşı gözlenmelidir.

Lotus doğuma ilişkin bilimsel çalışmalar oldukça sınırlıdır. Bu konuda daha fazla bilimsel çalışmaya ihtiyaç vardır.

Hakkımda

Hamile Rehberlik Hizmetleri

Çalışma Saatlerim

Pazartesi-Cuma: 9:00 - 18:00
Cumartesi: 9:00 - 16:00

İletişim

Yahyakaptan Mah. Şehit Ali İhsan Çakmak Sk. No:10 İmsa İş Merkezi Kat:3 (Fulyaebe Hamile Rehberlik Hiz.) İzmit – Kocaeli
Telefon: 02129983323
Email: ebefulya@gmail.com

Haber Bülteni

2020@ Fulyaebe.com Tüm Hakları Saklıdır.

Bana yazın :)
Sohbete Başla
Size nasıl yardımcı olabilirim?🤗